Ahad, 4 April 2010

kisah farhan


satu lagi cerita yang dimanakan
FARHAN
seorang pelajar yang nasib
tidak sempurna di MRSM.
kesilapan mencatur emosi mungkin
tapi cukup sempurna
di SMK Saujana Utama.
yang nak dikongsikan.
TIDAK RAMAI DIANTARA KITA
yang sanggup mengambil risiko
untuk membuka pekung kesilapan
kita yang tidak molek untuk dikongsikan.

TAPI TIDAK UNTUK SI FARHAN
moral untuk kita dikongsikan
PERUBAHAN TIDAK
MUNGKIN AKAN BERLAKU
selain dari kesedaran yang
kita memang perlu belajar dari
BENCANA.
kita diajar
kita belajar.

12 ulasan:

Nurul Amelina Zaidi berkata...

cepatnya cikgu Jinggo update :D

sebelum bertolak dr rumah, saye rase nak nanges sebab x nak pergi.

tapi, bila dah sampai rumah, saye rase nak nanges sbb rinduuuuu sangatt dgn camp !!!

- jinggo - berkata...

nurul
macam tulah semua orang
dah biasa duduk dalam zon selesa....
sebenarnya kita boleh
tapi kadang2 ' suara2 kecil ' yang mengagalkan....

apa2 pun tahniah

syed amin berkata...

cikgu ~~


saye rindu la dengan tarian poco2 ngan music untuk mengumpulkan kami :(


bley cikgu bg kat saye tak music tuh?

ONE ZABA berkata...

semoga kesedaran itu terus tercipta termasuk pada yang dah tua tua dan jadi pemimpin tu.

- jinggo - berkata...

syed
bagus kalau macam tu
nanti cgu masukkan kat facebook kawan2 lain...

- jinggo - berkata...

cguone
dtglah rumah saya
tiba2 aja jalan dah berturap..ha....

Reena berkata...

kami di SMK Saujana Utama tetap sokong farhan !

- jinggo - berkata...

reena
sokong
tapi jangan hu ha

- jinggo - berkata...

reena
sokong
tapi jangan hu ha

cikgu_ctiey berkata...

saya x nafikan Farhan antara pelajar saya yang akan jadi somebody suatu hari nanti.

Reena berkata...

insyaAllah cikgu :)

flyer squad berkata...

thanx guys .. i love u all ..
to mr.jinggo ,, i miss you !

Eco Kid Adventure on Facebook