Rabu, 22 September 2010

kita pun pernah remaja.....

GEORGETOWN - Kehilangan tiga remaja perempuan di Kampar sejak 11 September lalu berakhir apabila polis Pulau Pinang berjaya menjejaki mereka selepas
mendapat maklumat daripada rakan serumah di sini,
awal pagi semalam.

Sepasang remaja perempuan kembar, Nurul Ain Kamarazmi dan Nurul Ashiqin, 14, bersama teman sebaya, Suhaili Abd Razak yang dilaporkan hilang di Kampar sejak 11 September lalu,
ditemui di sebuah flat di Paya Terubong, di sini,
kira-kira jam 8 pagi semalam.

Ketiga-tiga pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sentosa, Taman Bandar Baru,
Kampar itu dilaporkan tidak pulang ke rumah selepas keluar
membeli pakaian di pekan Kampar pada Hari Raya kedua.

Ketua Balai Polis Air Itam,
Cif Inspektor Mohd Fadzil Napiah berkata,
ketiga-tiga remaja perempuan itu ditemui bersama
dua rakan lelaki mereka iaitu

Mohammad Akmal Hakim Ismail, 19, dan Shahrizan Zakaria, 20.
sumber Sinar.

DARI JINGGO

kita pernah remaja
kita ada anak remaja
kita ada adikberadik remaja
kita ada anak rakan2 remaja
kita ada anak murid remaja
DUNIA INI DISEKELILING OLEH REMAJA
satu bahan bacaan mahu dikongsikan
mengenai remaja
R.E.M.A.J.A

R
risiko
E
emosi
M
manja
A
angan2
J
juvana
A
agresif
KESIMPULAN
itu sekitar hidup remaja yang boleh kita kongsikan
bersama mereka seharusnya
kita ada satu ilmu

yang ' baru ' berasaskan semua perubahan
yang ' baru ' hari ini.


rujuk kepada Buku Seni Bual PTS

4 ulasan:

Mak Su berkata...

hhmmm, susah mau cakap...remaja sekarang slow in learning the life, pada pendapat saya ler.... byk lemak sgt,spoil

imanshah berkata...

macam mana agaknya nak menjaga anak remaja 10 atau 20 tahun akan datang

ONE ZABA berkata...

kita juga pernah remaja...

kita juga kadang kala berjiwa remaja semula...wakakakka!!!

Brahim Nyior berkata...

Ingat lagi pesan arwah ayah,

"Orang buat silap tu, biasa, tapi kalu buat silap dan tak mau belajar daripada kesilapan, ulang kesilapan yang sama, itu BODOH namanya.."

Eco Kid Adventure on Facebook