Rabu, 11 Ogos 2010

puasa budak2 dan aku .

Cgu cakap posa tak boleh korek hidung
cgu cakap posa kena makan kurma dulu
cgu cakap itu
cgu cakap ini.
ITU KISAH ANAK2.
dulu masa kecik2
tak tahu dari masa sumber
TAK BOLEH
TEKAN AIRLIUR.
maka bayangkan.asyik nak meludah aja.
POSA ZAMAN KECIK.
macam satu pesta more yang cukup meriah.
sudah menjadi satu keseonokkan.
tgk giliran sapa yg menyediakan makan yang ' luarbiasa '.
sapa sediakan ayam dah kira luarbiasa masa tu.
YANG MENARIK LAGI.
kalau tak tahan posa
belakang rumah ada sungai.
asyik nak mandi aja.
asyik tertelan air aja.
POSA BILA DAH BESAR
mula dengar perkataan gastrik
penyakit yang datang dikala bulan posa
semua tu diambil kisah
BILA SAYA SENDIRI
dapat gastrik.memang azab menjadi orang
yang tak boleh lapar.
dalam tempoh 6 bulan terakhir.
kerisauan satu aja
MACAMANA NAK HADAPI RAMADAN.
akhirnya hari ini.
semua sudah ok.
semuga Ramadan ini
menjadi Ramadan terbaik.
kita dipermudahkan dan diberkatiNya.

10 ulasan:

Tirana berkata...

Selamat berpuasa, Jinggo. Semoga puasa tahun ni..gastrik tak datang menyerang.

blueCITY® berkata...

amin....

tengah free ni bila nak belanja buka poser kat tupai2 bangi, lalalal...

roha berkata...

Salam.
Selamat berpuasa dan semoga kita semua dapat melipatgandakan ibadah di bulan nan mulia ini. Nostalgia zaman kanak-kanak sentiasa mengamit perasaan. Semoga diberkati Allah swt bersama keluarga.

- jinggo - berkata...

puan tirana
semua dah ok.
sebab memang dah berniat - nak jadikan ramadan ini yg terbaik...
kalau gastrik penghalang..
minta dipermudahkanNya..

alhamdullillah - semua dah ok

- jinggo - berkata...

kotabiru
apa yg best sangat kat tupai2 tu...
ada resepi tupai ke..
ha....
i akan caling2 nanti...

- jinggo - berkata...

cguroha
teruskan menulis di blog - kita ada media untuk menjadikan kita lebih baik..betul tak.

kita berkongsi apa2 yang patut.

ONE ZABA berkata...

selamat menyambut ramadan...

HayatRaihan berkata...

salam ramadhan :)

makdara TERDIVA berkata...

salam jinggo..

pelik! gastrik saya cuma dtg mase time bulan x pose..bila bulan puasa gastrik cuti..hehe

selamat menjalani ibadah puasa buat jinggo dan anak2.. :)

atie berkata...

Salam Jinggo...

selamat berpuasa dan beribadah

Eco Kid Adventure on Facebook