Khamis, 20 November 2008

dah habis suara....






Apa lagi yang kita mahukan dalam hidup - selain mencari keredhaaNya dan seterus menempatkan diri di tempat yg di sepatutnya.

Bersama rakan - rakan ( Rosdi - BTN , Ustaz Halim - BTN , En Rizal - Yayasan Selangor , Tuan Hj Bam - Mamtan Pengarah BTN & Yayasan Selangor ): kami seakan akan mahu menganjurkan satu 'Konsert' yg memang cabarannya amat berbeza. ESQ - satu model pembinaan diri yang dikirakan ' macam ' memanah terus ke hati....Program Pemantapan Jiwa untuk INSPEN , BANGI...

Dan akhirnya : Apa lagi yang mahu kita cari dalam hidup. Cabaran luar dan DALAM yg seakan akan mahu menCABUT fitrah kejadian kita...terima kasih kepada Ustazah Umi...kerana bacaan Al Quran Ustazah membuatkan saya gagal untuk menjadi JANTAN.....airmata yg tertitis adalah dari dalam diri saya.Hari ini semuga kita semua diberkatiNya

11 ulasan:

Tirana berkata...

Apa lagi yang kita mahu dalam hidup ini..? Allah kata, tidak Dia jadikan jin dan manusia melainkan untuk beribadat kepada-Nya.. Itulah yang kita mahu sebenarnya...beribadat kepada Allah tapi jangan sempitkan makna perkataan "ibadah" itu...

P/S Saya gembira kerana gambar-gambar yang saya paparkan di dalam blog saya boleh diguna pakai oleh Jinggo untuk mendidik manusia..Alhamdulillah..

JINGGO berkata...

puan - persekitaran hari ini kadang2 menjadikan kita lupa : pada fitrah kita.sesekali duduk dan dikepong dengan alunan yg sama - tersusuk juga.terasa kerdilnya diri selama ni....

mengenai gambar tu - ramai yg menangis ( termasuk penceramah ) - bila gambar baby dlm perut - diselang seli dengan bacaan Al Quran - diiring dengan muzik.....

semuga hari2 seterusnya saya dan kita beroleh kekuatan.....

Tirana berkata...

Sekurang-kurangnya kita mempunyai kesedaran selepas kealpaan.. Ada yang terus menerus tak sedar, lagi kesian.

erisya nor berkata...

Jinggo, seronok baca kisah pendidik...sesuatu yang tak mampu erisya lakukan! Kalau ada buat summer camp untuk sekolah rendah, war-warkanlah ya?

JINGGO berkata...

erisya - ramai juga yang bertanya - tak buat summer camp ( parent banyak call ) - rasanya tidak untuk tahun ni...insyallah , kalau semua berjalan bagai dirancang saya sendiri akan join summer - camp kat luar - maaf , kalau saya nak kongsi pandangan.....

Saya tidak katakan semua yg datang dari barat itu baik - kadang2 kita kena akui ketamadunan ilmu itu sendiri datang dari sana ( walaupun bukan semua ).dalam industri training ni ( terutamanya for kid )- rasanya macam banyak yg menarik yang mahu di kongsikan oleh ketamadunan tu. untuk itu saya akan kesana.....

~mardihah~ berkata...

saya rasa kagum kesungguhan diri kalian..teruskan berjuang..

Raikan Cinta!

JINGGO berkata...

dihah - terima kasih : semuga kita diberkatiNya - senang2 singgahlah kem saya di gombak.mungkin kita boleh buat training untuk group NISA......

azlin hashim berkata...

Air mata yg menitis air mata keinsafan! air mata si pejuang!

Teruskan usaha...

Mak Su berkata...

dasat-lah wak... itu yg dicari, airmata yang ikhlas

sonata anak kancil berkata...

Saya selalu mengikuti program cikgu. Sama tak dengan Adventure Team ? - yang saya kenal Cikgu Ghazali dari SMK Sri Tanjung,Selangor (kami sama JU PSK ) & Cikgu Azman - kami pernah guna khidmat bakti depa semasa kat Cameron Highland early April this year

JINGGO berkata...

cgu sonata - terima kasih.rasanya sedikit kekeliruan kut.saya ECO KID ADVENTURE - Pusat Pendidikan kami di Gombak.....terima kasih.

Eco Kid Adventure on Facebook