Ahad, 2 Mei 2010

ada cerita

satu2 pengakutan
dari seberang perak
ke teluk intan
ADALAH BOT INI.
hari ini kembali bernostalgia
tambah dari 20 sen dulu
ke 50 sen sekarang
dulu amat meriah tempat ni.
DAN YANG PALING BEST
GAMBAR DI ATAS
cgu duan
GURU KAUNSELING
satu2 pelajar yang pernah
ponteng sekolah selama 90 hari
dan diantara pelajar yang sapa tak kenal
HARI SIAPA DIA
DI SMK SERI PERAK
rasanya aku memang merajuk
dengan sekolah ni
AKU MEMANG TIDAK MENJADI
mungkin disebab faktor persekitaran
DIMANA BERMULANYA JINGGO
selepas keluar dari sini
dan seterusnya.
sesekali balik kesini
satu bahan photocopy
yang aku buat untuk seorang rakan.
DIA MASIH SIMPAN
terima kasih ju.
kabari ko hari ini.
YANG AKU HAIRAN
kenapa muka aku macam tu
rambut dipanjangkan
gambar rokok.
KITA ADALAH APA YANG KITA FIKIRKAN.
masa sekolah
tak sangka
AKU MEMANG DAH BERBAKAT
bagi nasihat pada orang.
POTENSI
yang memang sudah ada
diteruskan sehingga jadi
JINGGO

5 ulasan:

Tirana berkata...

hehehe..sesi mengimbau kenangan lama rupanya... Sudah pastinya hari ini lebih baik dari semalam..

- jinggo - berkata...

puan
yang paling best.
surat tu....
masa tu dah mula ' langkah 1 ' agaknya...
sesekali sirih pulang ke ganggang..menarik

ONE ZABA berkata...

bukan tak menjadi...

tapi zaman bebudak tu hampir nak jadi jadi jadian...main ikut perasaan je.

blueCITY® berkata...

salam,

saya pernah jadi anak angkat pada keluarga tok penghulu di kpg apa ntah dulu time i study itm, kpg di teluk intan lah. i kena naik sampan nak ke kawawan rumah kelapa sawit. saya mandi i parit, letrik guna generator , huwaaa...
itu dulu, dah lama x kontek

penjejak maya berkata...

salam..

nostalgia silam best buat kenangan..

Eco Kid Adventure on Facebook