Isnin, 9 Mac 2009

cerita SBP Integrasi Rawang

Patutlah ada makayah berlumpa2 untuk hantar anak menyudahkan sebahagian sistem persekolahan disini.....
sekolah yang dah tentu ada semua
untuk pelajar yang ada semua
selain keinginan mereka ada pakej untuk menjadi orang.
pastinya selain bilangan A yg banyak mereka ada satu pengisian dalaman yg semakin hari semakin terkikis dikalangan rakan sebaya mereka
JATI DIRI dan PEMBENTUKAN SASIAH DIRI
yang sesuai dengan keperluan hari ini.
dan sehari semalam bersama pelajar ini - sesuatu yang menarik untuk dikongsikan.
terima kasih untuk semua.

4 ulasan:

addyaholix berkata...

budak perempuan yang ketuk ketampi tu rupanya macam adik saya. haha!

tahu sesuatu?
cara awet muda yang paling mudah adalah bergaul dengan yang muda-muda, nescaya kamu juga kelihatan muda. haha!

tapi kawan saya pernah cakap, saya kelihatan berumur sebab saya bercampur dengan yang berumur. haha!

salam tuan jinggo!

arryani berkata...

Saya nak cerita sikit...

Pada ahad lalu, saya sempat bawak anak-anak g berjalan2 di shopping complex. Saje nak rehatkan kepala sekejap.

Lepas pnat shopping, kami makan.

Masa tu ada satu pemandangan yg indah, saya nak ceritakan di sini.

Bersebelahan meja saya ada satu group murid2 dari sekolah berasrama penuh. Bangsa kita jugak..Mungkin minggu "outing" bagi mereka kot.

Apa yang menarik? Mereka sedang makan sambil berbual tentang satu conclusion yang menjadi perdebatan diantara mereka. Masaalah subjek science. Sambil makan pun mereka boleh berdebat tentang pendapat dan hasil conclusion yang mereka dapat dari kajian masing-masing.

Saya suka pemandangan tu...Dengan memakai pakaian seragam sekolah asrama...dengan hujah2 masing2, semuanya ada pendapat yang berbeza.

Itu tandanya masih ada anak-kita yang tak pernah berhenti dari membuat "homework"...

Sekurang-kurangnya ada gambaran pelapis di situ.........

- jinggo - berkata...

addy

selamat saudara ikaram call - mungkin suatu masa kita akan aturkan - pekena teh tarik...

awet muda - gitulah petua.
tapi jangan sampai tak sedar diri.....

- jinggo - berkata...

puan aryani

terima kasih kerana kita berursan...
hakikatnya itulah yg kita ada....
tapi tak ramai pelajar yang ada pakej ni....

yang ramai : pegi ke CC.cantik bahasa budak2 tu.

Eco Kid Adventure on Facebook