Khamis, 1 Januari 2009

Hari Satu 2009



Seronok sesekali menyusuri balik :
Cerita2 lama yang kita pernah disini. Sesekali seronok
berjumpa dengan ramai kawan2 yg sesekali tersenyum.ketawa dan telinga sakit dengar : tapi itulah kawan2 yang kadang membuatkan kita tersenyum manis dan pahit. Tapi itulah kawan.Samada kita mahu tidak mahu kerana kawanlah mungkin kita disini.
dan kerana kawan juga kita pernah kesana.Terima kasih seterusnya kerana kita pernah disini dan disana....

21 ulasan:

ujie berkata...

ewah..sonok yer dia.x jumpa kwn lama sekali jumpa mesti banyak crita kan.he3

::SRISUFI:: berkata...

salam cikgu...
nati sri nak join kursus TOT..cikgu leh bantu sri tak ?

berminat \...

cikgu org maner yer...borneo eh?maaf kalau silap coz sri tr baca kesah tentang seseorang bernama seperti cikgu...jinggo...

- jinggo - berkata...

Ujie : terlalu banyak cerita sampai saya kerugian...saya terlupa samada duit balance dah dipulang @ belum pada mak cik kat restoran tu.sebab seronok buka cerita lama....sebenarnya saya pulangkan balik balance tu pada mak cik tu...kesimpulannya saya seronok pada hari satu 2009.

esok nak mula terus kerja.kerja.kerja......

- jinggo - berkata...

sri...oh sri.bengang napa hari ini..nak join TOT.call no saya...saya biasa akan buat TOT dalam training yg sedang berjalan...kalau saya panggil kerja selepas program pertama tandanya lulus.

Saya akan mulakan program 2 minggu dari sekarang. Sekarang tengah kemaskan diri.betulkan apa yg patut dibetulkan.

Kalau Sri join kami : bertambah2 berSRIAlah kem kami...call ok

ujie berkata...

hahaha..boleh lak mcm tu kan.klu mcm tu seklai mmg sonok sgt tu..he3

- jinggo - berkata...

uji..gini.minum pagi aja sampai 26 RM.Saya bagi 50 RM.dia pulangkan 25RM....masa tu pulak dia tanya kisah lama2.Bercerita punyalah panjang....akhirnya saya bagi dia duit tu..bila saya tersedar.patah balik.....dia pun macam2.

akhirnya.Hari pertama 2009.Kita bersangka baik.dia terlupa @ saya yg terlupa.....

ujie berkata...

hehehe..rezeki makcik tu la..cas tempat duduk kot sbb lama sangat lepak hahaha..

- jinggo - berkata...

Ujie : gitulah gamaknya...oklah tak mahu ingat lagi........halal ajalah....

ujie berkata...

yes..gitu la nampak yer...janji jinggo happy di hari pertama tahun baru 2009 ni...

- jinggo - berkata...

Ujie : saya membaca satu buku tengtang KUASA TARIKAN.hebat buku tu.bagaimana kita nak kendalikan emosi kita dan emosi orang lain...

dalam satu bab tu tentang penafsiran kita tentang perkara2 buruk yg berlaku dalam hidup kita....( nanti saya buat N3 )

akhirnya : saya tak mahu ambil risiko seterusnya.semua orang baik2...saya pun baik.

Tirana berkata...

Salam Jinggo... lama tak menjenguk ke sini. Selamat tahun baru..Saya sihat, alhamdulillah..Sibuk dengan urusan anak kecil yang baru nak masuk sekolah tahun ni..anak yang bongsu tu...hehehe..manjanya lebih.

Bila sekolah dah dibuka nanti, kesibukan saya bertambah agaknya.. Ada sesuatu yang ingin saya lakukan untuk tahun ini dan untuk tahun-tahun seterusnya..Bimbang blog saya tu terbiar aje..hehehe.. Do'akan Allah bagi kelapangan kepada saya agar kita masih boleh terus berurusan..

~Insan Biasa~ berkata...

Sepertimana jinggo, saya akan belajar memandang kebahagiaan dalam setiap masa yang berdetik. Saya nantikan n3 KUASA TARIKAN tu....heheheh.

Tugas dah ada dan pastinya akan terus bertambah. Semoganya saya masih berpeluang menjengok2 blog kengkawan kat maya nie. Tunggal seperti saya kengkawan sangat bermakna! Harap2 blog saya pun xde la bersawang nanti2nya. Adios. Night wak....ops...kaki dah basuh bersih da.....hahaha

arryani berkata...

Jinggo..jumpa kwn2 lama mmg seronok kan. Saya cukup susah nak terserempak ngan best friend dulu. Kebanyakkan daripada mereka further study dan merantau.

Pernah sekali, ada seseorang memberikan saya no tel sewaktu saya sedang window shopping ngan anak saya. Dia cakap kawan lama. Tapi saya tak berani nak call balik sebab saya takut dia tipu saya. Saya dah tak ingat nama dia. Sampai ke sudah saya tak call pun...

- jinggo - berkata...

Puan Tirana : sunyi kadang2 bila puan sibuk...tapi itulah ciri2 orang yg hebat barangkali.menjadikan semua urusan dikiri kanan penting untuk diuruskan....

dan saya gini ajalah : 2009 - tak banyak azam2 - sebab saya menjadikan setiap hari adalah HARI BARU saya.jadi berazam pada setiap hari.Cuma bila sessi persekolahan buka semula. Rutin biasa.Jawab call sekolah. Pastikan skill menjawab kena betul...kadang2 kena ke sekolah terus.

Ceramah ke sekolah.Kem dgn sekolah.Dan prgram saya dengan Universiti Malaya on semula.Itu hari tukar VC...nampaknya VC baru berminat untuk sambung semula program tu.......lain2 : setiap hari adalah hari baru....

- jinggo - berkata...

Cgu Endok Anis : gitulah urutan hidup kita. kerja.kerja.kerja...kerja kepada kita ada kerja yg kita tahu.kerja kepada budak2.adalah MAIN.

Jadi cgu bakal berhadapan dengan ramai PEKERJA ( kalau tak main bukan kerja kpd mereka )....pastikan kerja2 anak2 tu molek untuk di lihat.......

- jinggo - berkata...

Puan Aryani : kawan2.macam tulah.kita terima ajalah kawan sebab itulah kawan.walaupun kadang2 menyakitkan telinga bila mulut tak ada filter.....tapi itulah kawan2 masa dulu2.

tak dapat masukkan gambar kawan2.sorang tu minta tidak dipamerkan muka....dia adalah 'seseorang' di malaysia.jadi kita bersangka baik dan hanya gambar saya syok sendiri ajalah....

addyaholix berkata...

memang seronok jumpa kawan lama. terimbas kembali semua kenangan-kenangan lalu. kadang sampai tergelak pecah perut. kadang sampai menitis airmata sendiri.

tapi tahun baru saya pilih untuk jumpa kawan baru =)

- jinggo - berkata...

Addy : terima kasih kerana komen.dan kita disini pun kawan kan......semuga kita semua diberkatiNya

Mak Su berkata...

wah, gi fraser hills? saya tak berani naik bukit-bukit ni, gayat, hahaha

- jinggo - berkata...

Mak Su : jangan pergi sekarang.Banyak kedai2 tutup...sebab nak tambah itu dan ini.Jadi itulah....nak pergi selepas bulan Mei....

Ajeem berkata...

kekasih ada kalanya lari meninggalkan kita tanpa sebarnag berita tetapi sahabat selalunya bersama kita sama ada suka atau duka.

Eco Kid Adventure on Facebook