Khamis, 26 Februari 2009

kita adalah apa yg kita percaya....

“Success is not reached by chance, It is reached by choice”
Sukses bukanlah dicapai kerana suatu kebetulan.

Itu dicapai karena suatu pilihan.
“Watch your habits, for they become your character. Develop your character, for it becomes your destiny”
Perhatikan kebiasaanmu, kerana itu akan menjadi karaktermu.
Bangunlah karaktermu, kerana itu akan menentukan masa depanmu
“Recognize that life is in constant motion and every change happens for a reason. When you see boundaries as opportunity,
the world becomes a limitless place”
Sedari bahawa kehidupan selalu bergerak,
dan setiap perubahan terjadi atas suatu alasan.
“Climb any mountain and believe without a doubt that you will succeed.
This is the power of the human spirit”
Dakilah gunung dan sepenuhnya percaya bahawa kamu akan sukses.
Ini adalah kekuatan spiritual.
“Pioneers blaze their paths where highways never run”
Berani mengambil langkah setapak untuk akhirnya berlari bebas.
“The currents that determine our dreams and shape our lives flow from the attitudes we nurture every day”
Arus penentu impian dan pembentuk kehidupan mengalir dari
pola berfikir yang dibina setiap hari.
BEGINI AGAKNYA.
dari buku YOU CAN WIN
kelaziman ( kekerapan ) akan membentuk budaya
budaya akan membentuk tabiat
tabiat akan membentuk sikap
sikap akan membentuk takdir kita.

dari jinggo - kita adalah apa yg kita fikirkan - jangan harap berlakunya apa perubahan kalau tidak ada kesedian kita untuk keluar dari zon selesa.
ubah pemikiran - ubah kekerapan - ubah kelaziman.

18 ulasan:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam..
termotivasinya aku..
Thanx for sharing!

- jinggo - berkata...

lotOfLove

seharusnya begitu - perubahan asasnya adalah motivasi......

semuga kita dapat kongsikan.

sakurasa 2 berkata...

"kita adalah apa yg kita fikirkan -jangan harap berlakunya apa perubahan kalau tidak ada kesedian kita untuk keluar dari zon selesa"

Kata2 yang membangkitkan setiap orang...
mestilah ada rancangan utk diri sendiri demi kecemerlangan hidup ini.

Cikgu,
Terima kasih sudi berkongsi kata2 motivasi itu.

- jinggo - berkata...

sakura

saya selalu berkongsi dengan diri sendiri.
kita adalah apa yg kita fikirkan.
....
dan kita adalah apa yg kita percaya.

kalau kita fikirkan kegagalan
kalau kita percayakan kegagalan

kita akan gagal.

noriza berkata...

Asalamualaikum. Saya suka persembahan saudara hari ini. Ada dwi bahasa. Motivasi yang begini boleh menaikkan kembali semangat saya.Kesenangan bukan mudah dicapai tanpa pengorbanan dan fokus yang bersungguh-sungguh. Bukan senang nak senang.Ini perkataan yang sentiasa bermain dibibir kita suatu masa dulu....

- jinggo - berkata...

dan cgu ija.

pada semua2 kita - bercakap mungkin tidak sama dengan TINDAKAN - semuga apa yg dikongsikan hari ini - terus menjadi azimat pada kita..............kita adalah apa yg kita fikirkan.

Mak Su berkata...

kalau nak lebih maju lagi dan lagi, kena gerak lebih-lebih :)

mademoiselle ain berkata...

percaya pd diri sendiri dan kebolehan sendiri..

- jinggo - berkata...

mak su.

saya nak berlari sekarang......
lari
tinggalkan orang lain....
he......

- jinggo - berkata...

ain - orang muda -seharusnya begitu.
tampilkan yg terbaik dalam diri sendiri dan orang lain.....

Tirana berkata...

Saya belum selesai lagi baca buku you can win.. (slow macam siput..hehehe) tapi hari ini saya pergi ke suatu tempat yang saya belum pernah pergi..biarpun rasa takut dan gementar menyelubungi diri..saya melangkah dengan penuh keyakinan dan akhirnya saya selamat sampai ke Sri Hartamas semula..hehehe.. (baca entry petang ni)

- jinggo - berkata...

Nak Iklan

beli buku YOU CAN WIN - rasanya banyak idea praktikal yang boleh kita kongsikan...

saya menjadi saya berfaktor juga dari pembacaan buku tu.....

arryani berkata...

Kadang-kadang bila nak menang...bnyk benda yg menyakitkan kena harungi.......

Akhirnya menang dalam keadaan yang terluka....

Brahimnyior berkata...

Kita adalah apa yang kita rasa?

Mungkin betul, kalau fikir negatif, negatiflah jadinya. Sebaliknya, jika kita fikir positif, positiflah jadinya.

Kalau begitu. bagaimana dengan situasi di Perak? MB mana yang sah Bro Jinggo?

Tengah penin lagi ni...

..huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...

- jinggo - berkata...

Akhirnya menang dalam keadaan yang terluka....

puan aryani

ada apa2 yg kita nak kongsikan....
untuk menjadi pemenang begitulah gamaknya.....ada yg terluka.

- jinggo - berkata...

yop brahim

suratkhobor hari ini - pening teman nengoknye.
noreh lagi baik...

he...bior deme bergusti kat sana - apa yg kita dapat : tol naik lagi...

ujie berkata...

salam...

tak da sapa yg leh ubah diri kita kalau diri sendiri tak mahu berubah...

- jinggo - berkata...

UJIE

nak anak hebat - mula merancang sekarang......
nak kongsi tips ke...

Eco Kid Adventure on Facebook