Isnin, 2 November 2009

saya dan tirana


TERASA AMAT DIHARGAI.
hanya manusia tidak waras sahaja bila ada kawan meletakkan
penghargaan dan kita abaikan penghargaan tersebut.
SAYA DAN TIRANA
ini balasan kepada penghargaan puan tirana.
saya mulakan begini.
saya mulakan dunia blog di awal Sept.dengan niat selain untuk mengisi ruang dikala itu - mencari ' rakan kongsi ' dalam bidang yang sama.
saya mencari dari perkataan ' motivation '.
SEBAB SAYA YAKIN DAN PERCAYA
kita akan mudah berurusan dengan orang yang sama nilai dan minat
ini hukum fitrah yang zahirnya begitu.
lenggok dan emosi yang dizahirkan melalui tulisan dan balasan
komen beriringan dengan emosi semasa yang sudah tersedia kita ' install '.
saya berurusan dengan puan tirana dan cgu azza ' sedetik hati ' diawal sebab alasan yang sama.
YANG MENARIK DARI PERTEMUAN INI.
saya dan kami menjadikan buku sebagai media @ landasan bualan kami
terlalu jarang persoalan peribadi dilandasan sembang2 kami.
samada di blog @ facebook.
HASILNYA
saya percaya beberapa bacaan puan tirana dtg dari ' ajakan jinggo ' untuk wajib baca dan beli.
satu buku besar yg saya rujuk
U CAN WIN.
dan tidak dinafikan bacaan saya mengenai teori ' kuasa tarikan ' saya semakin jauh hasil dari pertemuan ini.selain kefahaman tidak sedikit pada teori akademik penggunaan ayat yang saya selalu gunakan
KITA ADALAH APA YANG KITA FIKIRKAN.
kesimpulan di hujung
ini sekadar contoh dari beberapa sahabat2 maya yang terlalu positif.
puan aryani.cgu one.cgu kartini.kak zai.en razak.cgu kl citezen.zaijb.puan hanim.Lol.tuan mountweller.cgu sonata.cgu anis.cgu azza.cgu brahim.cgu azlan.bluecity.cgu asyik.
en pet.bro zan.puan mayah.puan linda.cgu ary.maiza
sekadar beberapa.
yang pasti saya memilih BLOG2 untuk meletakkan nama kalian disini.
sehingga terbaru
TINTA KASTURI.
selain adik2 dari kolej yang dikatakan takut nak bagi komen.
sebab blog jinggo semua orang yg hebat2.
INILAH KESAN DARI PERTEMUAN
sebab dari buku seni bual menyatakan.
orang yang positif dan berjaya
bahasa
gaya bahasa
mengiringi emosi.
sebab dimana kita kena yakini manusia akan senang bersama
orang yang sama nilai dan minat.
ini hukum fitrah yang tidak boleh kita nafikan.

28 ulasan:

ONE ZABA berkata...

terima kasih kerana bagi cas positif kat aku ni...

Brahim Nyior berkata...

Terharu nama saya diselitkan di sebalik senarai nama beso.

Saya orang kecil, tapi saya suka sekali dgn blogger spt Bro Jinggo dan Kak Tirana. Ada beberapa orang lagi yang entry mereka cukup menarik dan memberi inspirasi.

Tirana berkata...

Jinggo,

Terimakasih, memang benar..ada beberapa buah buku yang menjadi rujukan saya adalah di 'promote' oleh Jinggo seperti buku 'you can win', the best book ever..hehehe..

Terimakasih kerana menjadi rakan kongsi saya dalam pencarian ilmu yang menaikkan taraf diri saya..dan terimakasih untuk segala-galanya. Hope this will last forever...

arryani berkata...

sbg sorang yg normal, ada kalanya saya seakan terasa nk tersungkur juga..

namun...dengan adanya..

kalian...
kalian...
kalian...
dan,
kalian...

saya masih berdiri teguh disini..

terima kasih kalian semua....

Cik Amy Sensei berkata...

salam encik jinggo...

apa khabar? moga sihat dan ceria selalu..

hmmm...terkedu tak tau nak komen apa..hehe..

apa pun, tahniah kerana mempunyai blog yang hebat seperti ini..saya akan selalu berkunjung ke sini walau sesibuk mana pun..

Abd Razak berkata...

Salam...

Terima kasih sdra...!
Terharu...
Teruskan berkarya...
Tahniah...!
Moga Allah permudahkan semua...ameen

- jinggo - berkata...

cgu one

diantara ramai2 - saya jumpa cgu yg pertama dan terakhir..
yang lain2
belum ada kesempatan.
kalau lelaki kira ok
kalau yang perempuan - kena tgk majlis.tak blh nak pekena teh tarik...

- jinggo - berkata...

yop brahim

saya kenal awal melalui cgu azlan yang semakin sibuk di UPSI..
apa yg menarii.
kita selalu berkongsi kefahaman dalam bidang politik semasa...

takbir.

- jinggo - berkata...

puan tirana
yang mulakan...

hidup macam main boomerang - kita memberi dan seterusnya menerima.
saya terkejut tgk kat facebook.
saya dan jinggo
buka.
alamak.saya mesti balas dengan nada yg sama.

beli lah buku............he....

- jinggo - berkata...

aryani..
kalau tak tersunggur tu kira ok kan..

ha...
terima kasih banyak2
seorang wanita yang cukup kuat..
tak ramai yg tahu
tapi saya tahu..........ha.

- jinggo - berkata...

cgu amy.

diantara ' peminat ' yang tidak surut mengunjungi jinggo.
kalau tidak di komen.
mesti di shoutbox
dan di YM...

he..
terima kasih cgu.

- jinggo - berkata...

en razak

macam ustaz kat blog ni.
mungkin kerjaya begitu agaknya
menariknya
mencari kaitan bahan akademik saya kesudut agama sessuatu yang menarik...

Mak Su berkata...

moga bro jinggo baik2 saja di sinun....

tinta kasturi berkata...

salam bro jinggo..

terasa melayang kejap..
bukan sebab melengung,
atau terkocoh,
atau ambil xtacy,

Sebab..
nama yg terpamer indah di entri tuan,
walau baru pertama kali berkunjung,

Hamba bukanlah org lama dlm dunia blog memblog ni,
Jauh sekali berpengalaman tinggi,
Terima kasih tak terhingga atas penghargaan

Ingin hamba nyatakan disini
antara persamaan saya, tuan, dan tirana..

Saya juga suka motivasi!

moga persahabatan berkekalan

:)

- jinggo - berkata...

tinta kasturi

saya yakin
kita menulis dimana sahaja
seakan2 kita bercakap..

kalau kasar bahasanya
kasar yang kita biasa hamburkan
kalau santai bahasanya
santailah yang kita zahirkan..

dimana2 begitulah.
kita macam bercakap bila menulis.
sebab kita menyalin cerita minda kita...

terima kasih kerana :
saya diajar dan belajar
untuk membaca emosi orang melalui tulisan...bahasa dan gaya bahasa.

- jinggo - berkata...

mak su

diantara yang terawal.
dan saya tahu ada ' kepercayaan 'dari mak su
bila saya berpeluang baca blog ' satu lagi ' yang mak su sembunyikan....

ha....
kita hargai kepercayaan.

zaijb berkata...

salam,

terima kasih...
banyak yg sy pelajari di sini dan membaca pandangan dr pembaca yg lain...

teruskan usaha ini... terima kasih juga ilmu yg telah diberikan setiap entry di sini.

atie berkata...

Salam Cikgu jinggo,

salam persahabatan baru pertama kali ke sini,,,,,betul ....kita adalah apa yg kita fikirkan.....

Pn Kartini berkata...

Salam...
Terimaksh krn tidak ketinggalan ..terteranya nama sbg sahabat di blog..:)
Terimakasih !
Agaknya bila pula yaa..tajuk n3 Cikgu Jinggo dan Cikgu Kartini yaaa...hehehe..Juz jokinggg!!:):)

- jinggo - berkata...

zaijb..

terima kasih
blog dan kita
ada cerita panjang..
semuga kita dapat sesuatu dari perkongsian ni....

- jinggo - berkata...

atie

terima kasih.
kerana dtg ke dunia jinggo..
saya akan menyusul nanti..

- jinggo - berkata...

jinggo dan cgu kartini
saya akan susulkan...
sebab ada kelainan dan persamanya dari beberapa hal...

apa2 terima kasih kerana komen dan perkongsian yg menarik.

blueCITY berkata...

salam jinggo

heeeeeeeee
tq namaku tersenarai didalam n3mu, eheks!!

dulu diri ini pernah ada sikap -ve
dulu diri ini terlalu berhati2
dulu diri ini cepat kecewa
dulu diri ini cepat emosional

kini
sebab kamu
kawan2 blogku
buat ku rajin membaca
rajin mengkaji
terima kasih buat semua
terima kasih juga buat diriku
kerana aku semakin +ve
semakin matang
semakin mampu terima
apa adanya
heeeeeeeeeee

zai berkata...

Aduh...sangat terharu kerana nama kak zai tetap ada terselit..ini adalah satu penghargaan yang sangat bernilai dari seseorang yang hebat spt jinggo..mmg benar..persahabatan melalui maya ini telah menemukan kak zai dengan ramai manusia yang hebat2 pemikiran mereka dan begitu bijak menghargai oranglain tanpa pernah berjumpa pun...yang penting adalah perkongsian ilmu yang tidak ternilai dengan hanya satu click..ukhwah telahpun tercipta..

Kak zai sendiri beberapa rakan blogger yang hebat selain jinggo..spt aklcitizen, kak werdah dari blog bangkit kembali, ustaz saifun nizam, ustaz razak, hai, tirana, pn kartini, kak chik seroja dan banyak lagi..kalau yang tak tersebut tu tak bermakna tak dihargai..cuma kena buat entri khas utk mengumumkan nama2 orang2 yg hebat kat blog kak zai nanti..

kena buat entri khas jugak nie untuk rakan2 blogger yg lain..entah bila..biarlah entri tentang jinggo dan tirana sejuk dulu hehehe.

- jinggo - berkata...

blue

apalah lagi ' tugas2 ' kita disini....
selain menyalin cerita diri sendiri - kita berkongsi.
sebab ini media terbuka.
saya semakin bagus sejak ada di ruang ni....

terima kasih

- jinggo - berkata...

kak zai

....
kita pernah bercerita pasal tirana dulu.
dan hari ini saya dihargai dan sepatutnya saya menghargai...

semakin menarik ruang ni untuk dijadikan - media - lebih serius...

~Insan Biasa~ berkata...

terima kasih kerana kita kawan.

mountdweller berkata...

Salam sdr. Jinggo

Kita juga kungsi bidang motivasi dan rekreasi. Terima kasih di atas penghargaan.

Eco Kid Adventure on Facebook