Selasa, 12 Januari 2010

terima kasih - itulah kawan......

JENUH SAYA DIDESAK
pergilah hospital
pergilah hospital
pergilah hospital
JAWAPANNYA MACAM SUDAH DI BIASAKAN
sibuk.
klinik bukan tak bagus tapi hospital semuanya ada.
sibuk
GASTRIK SUDAH BERMINGGU.
ubat dah macam2.
akhirnya hari ini.
kuatkan diri di UH.daftar.tunggu.
1030 masa makan.dan makan.
Dr panggil dan masuk.
periksa itu dan ini.semuanya ok
YANG TAK OK.
mengikut data perubatan kamu En Haron Abu ada...
kencing manis
darah tinggi
masalah jantung.
BANYAK LAGI
( berdasarkan ubat yang direkodkan )
ALAMAK.BILA MASA.
saya
HARUN ABU BAKAR.
akhirnya semua senang dan tenang.
SAYA GASTRIK TAHAP PERMULAAN.
kita kongsikan
kenapa macam tu.memang saya seorang yang susah nak diajak makan.jadual makan tidak menentu dulu.suka makan makanan yang masam.
biasalah orang kedah suka yang masam2.jeruk.
dan beberapa cara pemakanan yang tak sesuai.
dan moral seterusnya kepada
SESIAPA YANG KERJA HOSPITAL.
kadang2 adakalanya teknologi tidak membantu kita semua.
kuasa manusia diatas ketamadunan.

28 ulasan:

addyaholix berkata...

itu saya masih belum berleter. kalau dengar leter saya. memang orang akan cakap mengalahkan perempuan. apapon, selalu yang terbaik buat kamu bang. jaga kesihatan!

- jinggo - berkata...

ha..
addy -orang lelaki ni memang liat nak ke hospital.kenapa agaknya.....
takut kena cucuk @ nurse yang semakin menawan....ha...

MaizaC'Joe berkata...

Salam Jinggo

orang kedah kebanyakkan memang suka masam jg pedas kot.. tapi, semua tue kena control jg jng terlebih sudah. bila makan tak tentu masa.. mulalah. Apa2 pun syukur lah tak ada sakit kronik yg lain. mujur lagi cepat2 perasan salah nama orang lain, kalau tak.... "tak pasal2 balik susah hati pulak" he.. jaga kesihatan diri k..

- jinggo - berkata...

maiza
orang kedah ni
masa kecik tgk mak makan pelam dengan gula + kicap....letak belacan sikit....
lepas tu - kalau makan mihum kuning - mesti ada cili jeruk.

pasal silam nama tu...
rasa macam nak luku aja..ha...

addyaholix berkata...

betul tu bang. bulan lepas badan jadi gatal-gatal sebab alergik. kawan suruh pergi klinik tapi liatnya bukan main. bila dah makin teruk baru kelam kabut.

(saya lebih suka kena suntik dari makan ubat. haha!)

- jinggo - berkata...

addy
nak lagi yang tukang suntik tu - muda dan cun.......
ha..
cucuk lah kat mana pun.....ha

blueCITY berkata...

hahhhhhhhhhhhh!!!

dah ada sakit2 pakej tuh ke?
ni yang buat saya lagi takut nak buat full medical check up,
grrrrrrrrrrr....

malas nak terima kenyataan
heeeeeee

blueCITY berkata...

jangan lupa habis kan semua ubat2 tuh ya,

heeeeeeee

- jinggo - berkata...

cik blue
dah baca habis ke N3 tu.....
itu bukan saya orang lain lah..
salah satu alasan kenapa malas nak ke hospital sebab full pakej tu kut....

alhamdulliah - jinggo masih ok.
masih kuat...ha...ha..

MaizaC'Joe berkata...

Jinggo sorry..
nak tumpang gelak...

hahahaha!! adoiii.. sis blue..
baca la bagi abes dulu hehehe..
lawak aa.. sis nie..
maiza sangat suka kawan dng sis blue!! best sngat2...

- jinggo - berkata...

jadi maiza
kesimpulan..
kita boleh buat kesimpulan........
blue ni memang tak suka baca blog yang panjang......

apa dia ingat pun tak tau...ha...
blue - kamu ada hutang dengan saya.....

ONE ZABA berkata...

bukan saja malas ke hospita...obat pun liat nak tolan.

mujur tak kena cocok dulu baru cek nama.

- jinggo - berkata...

ha..cgguone
saya sekarang - ADA BAKUL - untuk ubaT.
dulu bukan main malas nak makan......
ha..

blueCITY berkata...

wakakakka..

i rush 2day, ada training la.
muahhahha..
sorry ya.
hahhhhhhhhh, hutang?
bukan jinggo ke utang ngan saya?
bila nak blablabla...
ekekkek

blueCITY berkata...

cettt, maiza dear,

xoxoxo

huhuhu

MaizaC'Joe berkata...

my dear sis blue..

hahaha!!
xoxoxo

hihihi.....
lawak betul la..
gelak tak kering gusi.. huh

Cik Amy Sensei berkata...

salam..

:))

zan-xray berkata...

hehe.. terkejut juga baca ada kencing manis, darah tinggi jantung. rupanya orang lain.
selalunya kita mudah suruh orang gi hospital bila sakit. tapi bila kena tang kita.. liatnya nak bergerak. hospital klinik dekat tak pe la kalau jauh tengah2 malam aduh.
Pernah memandu 40 minit ke bandar dengan perut dah keras sebab angin dan gastrik.

~Insan Biasa~ berkata...

dah berpenyakit kenalah waspada....kurang ubat xleh....lebih ubat pun xleh....

take care wak!
Moga sihat2 selalu...

Brahim Nyior berkata...

Salam bang,

Dh menginjak usia 40-an, penyakit pun mula menjengah dan bersifat 'mesra pelanggan'

Jaga diri, jaga makan.. Kurangkan mengasap... Kalu mengasap ler..

zaijb berkata...

"SESIAPA YANG KERJA HOSPITAL.
kadang2 adakalanya teknologi tidak membantu kita semua.
kuasa manusia diatas ketamadunan."


...teknologi yg ada mempermudahkan utk mengesan penyakit tetapi perkara yg terpenting adalah jagaan diri sendiri... kerana mencegah adalah lebih baik drpd merawat...

- jinggo - berkata...

brozan
semalam seorang rakan berkongsi pengalaman kena gastrik 15 tahun....macamana tu.
kita sama2 berdoa.
yang penting : sakit mendekatkan diri kita denganNYa..

- jinggo - berkata...

wak anis
terima kasih wak..
terima kasih

- jinggo - berkata...

cgu yong brahim
begitulah hukumnya dunia..
sakit penting.
jodoh maut...
cerita diluar jangkauan kita

- jinggo - berkata...

zaijb
terasa ke..
kalau terasa eloklah..sebab ramai orang kehospital hari2...
kadang2 mesin pun ' sakit '...........

zaijb berkata...

salam jinggo,

bila dikatakan bekerja di hospital ia termasuklah kesemua yg terlibat dlm hospital termasuklah doctor, nurse, pembantu am, juru x-ray, physiotherapist dan lain2 lagi... kita bekerja dlm satu pasukan...

bila seorg yg melakukan kesilapan impaknya adalah keseluruhan satu pasukan...

dan saya berpendapat itu adalah perkara (entry td) yg tidak sepatutnya terjadi dan ia adalah kesilapan besar yg membahayakan pesakit... TAPI bekerja dgn manusia begitulah cabaran nye drpd bekerja dgn mesin yg tidak boleh bercakap2...

dan seterusnya saya berharap pihak management sedar dan dapat mengatasi kesilapan ini dr ape terjadi... bagaimana???... ia (mgmt)lebih tahu..... kebanyakan semua hospital telah melakukan perubahan utk mengatasi kejadian sebegini.

maaf hanya sekadar luahan rasa....

MaizaC'Joe berkata...

maiza setuju dng k.zai.... ehh.. penyokong nie...

zaijb berkata...

amboiiii... ada penyokong pulak...hehehe...
marah jinggo nanti...he...

Eco Kid Adventure on Facebook