Selasa, 1 Disember 2009

nak marah - customer.

Kan semua dah kelam kabut.
seharian saya mendail satu nombor yang berjanji untuk mengadakan untuk
PROGRAM USAHASAMA.
saya sudah kosongkan semua aktiviti yg melintas.
dan saya sudah setkan.
KALAU DAH TAK ADA REZEKI.
sehingga 8 pagi ni.
OK PUAN DR - SAYA SETUJU DENGAN TEMUJANJI KITA.
BESOK.HOSPITAL X.
8.15 am.Satu call masuk.
ESOK PROGRAM JADI
SEBAGAIMANA DIRANCANG.
dari jinggo
melihat dari sudut akademik.
ketepikan persoalan peribadi dan juga karektor yang berbagai.
saya amat yakin dan percaya.
KOMITMEN + DISIPLIN + TINDAKAN = KEPUTUSAN.
saya melihat ramai rakan2 niaga yang datang dalam berbagai rentak.
berniaga dari perbagai sumber - dari jual goreng pisang sehingga ' jutaan ' pulangannya.
saya membuat kesimpulan sendiri.
SAYA SEORANG AHLI PERNIAGAAN.
apa produk saya.
diri sendiri.
proses untuk ' menjual ' produk melibatkan tindakan yang dilihat dicara
verbal + non verbal.
10 tahun satu tempoh masa yang terlalu lama kalau mahu diambil kira :
yang saya menjadikan setiap apa yang berlaku adalah proses pembelajaran.
kesimpulan yang mahu dikongsikan
KEPADA SEMUA .
KITA ADALAH PENIAGA
kita menjual diri kita untuk orang lain beli.
bagaimana kalau produk kita tidak ' dibeli '
dalam konteks hubungan sosial kita gagal ' berurusan '.
kita menjual ' produk ' berasaskan siapa kita.
hati2 dengan tindakan.
dihujungnya
JANGAN BUAT KERJA LAST MINUTES.

20 ulasan:

Sulamankasihabadi berkata...

salam jinggo..

'JANGAN BUAT KERJA LAST MINUTES'

walaupun perniagaan kita berbeza..tp tu la yg selalu menjadi masalah ye..kekadang bukan kehendak kita..

Tirana berkata...

Kita semua adalah peniaga..Paling tidak kita berniaga dengan diri kita sendiri...Biasanya orang2 yang tinggi disiplin diri saja yang mampu naik ke atas..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Seperti biasa..
banyak maksud tersirat..
thanks for this..

- jinggo - berkata...

uji
kadang2 orang berniaga ni pakej kan..
kita cepat
orang lambat
sebab kita - pelanggan adalah satu....

- jinggo - berkata...

puan tirana
sebab tu dalam satu topik ' softskill '.
skill menjual diri..
bagaimana kita nak mempastikan kita ni orang nampak dan sudi ' membeli ' kita......

bagaimana kalau kita ada produk ( diri sendiri ) orang tak nak beli ( berkawan )............

- jinggo - berkata...

Lol

apa yang mahu dijual hari ini.
untuk mempasti orang membeli kita hari ini..
pastikan apa yg orang nampak - bagus untuk didekati....

ZOOL@TOD berkata...

Paling penting dalam "berniaga", mesti ramah dengan senyuman.

Che' Pit berkata...

kita peniaga, kita juga pembeli..
Jangan lupa..
Kita pun akan beli kat org..
So kalau servis kita x bagus,
jangan marah kalau org bg servis tak bagus gak pada kita..
kadang2.. bukan kadang2 tetapi selalu mereka terlupa..

Mak Su berkata...

saya juga seorang penjual, penjual diri

- jinggo - berkata...

dan enzool
saya percaya kepada kemahiran..
komunikasi
verbal + non-verbal
selain daripada karektor menang- menang.....

- jinggo - berkata...

ngeh....ngeh..
kita membeli
kita memjual
kita nak dijadikan kawan
kita juga mahu berkawan....
kenapa dan mengapa !
ceritanya sama.
satu pembelian @ perhubungan yang seharusnya untung.

- jinggo - berkata...

mak su...
saya sentiasa menjual diri disini.....

ONE ZABA berkata...

setakat ni jual paper lama je....

zaijb berkata...

Kalau nak marah simpan dalam hati jee... dia tue kan customer... he

saya tak suka perkataan "customer always right"... mmm..jadi besar kepala lak diorg nie...
tp nak buat macam mana... dia yg kuar kan duit...he

MaizaC'Joe berkata...

Salam Jinggo

menjual produk mesti yg berkualiti.. pasti si pembeli itu nak untung. dua2 nak untung.. nak kepuasan tak kira lah dlm perniagaan atau hubungan sosial. Tapi orang yg berjaya tak buat kerja last minutes kot.. sbb jadual org lain yg dah tersusun kemas dah bercelaru sikit.. iya.. semuanya proses pembelajaran..

-maiza-

- jinggo - berkata...

cguone

saya dah mula nak jual diri - sebelum takwin sekolah siap.....he.....

- jinggo - berkata...

"customer always right"...

dalam perniangaan.
itu persoalan prinsipnya.
dia yang bayar
dia berhak untuk memilih.
berdasarkan kesenangannya berurusan...

- jinggo - berkata...

maiza
konsepnya sama.
belaburan dan untung.
dah bayar - dan kualiti
kita brkawan - keuntungan emosi...
konsepnya sama kan

zaijb berkata...

seperti ulasan di atas...

ia memang benar..."customer always right"...
itu dlm jual beli tapi ape yg berlaku skrg di tempat keje ... hanya boleh di gunakan pada masa tertentu sahaja...

cuba bayang kan jikalau pesakit itu request ubat itu dan ini atau prosedure itu atau yg ini...
mereka ini mengorder mengalahkan consultant... itu yg sy katakan ada yg besar kepala...

tapi akhir nya mereka akur ... mereka memerlukan perkhidmatan... so mereka mesti mengikut arahan yg doktor berikan... betul tak begitu...he

hehe... mengikut kesesuaianlah...

- jinggo - berkata...

zaijb
dalam bidang perubatan.
pelanggan - adalah pesakit.
...
nature kerja dah begitu.
kadang2 dalam banyak faktor - kesesuai amat perlu..

secara keseluruhan : asasnya begitu.

Eco Kid Adventure on Facebook