Jumaat, 12 Februari 2010

cakap ajalah

tanpa mahu
menuding pada sesiapa
MARI KITA FIKIRKAN
kalau lah ini sukasakat kita.
APA YANG MAHU
KITA KATAKAN.

19 ulasan:

zai berkata...

hmmm...sungguh memalukan...inikah imej wanita hari ini...sesuai utk dijadikan tempat utk gubahan menyelit ranting2 pokok kaktus yang tajam..patutla makin ramai yg bercermin mata power tebal skang ni..disebabkan pemandangan yg merosakkan jiwa ni lah agaknya..

Tirana berkata...

Entah..tak tahu nak kata apa..atas dah elok tutup..belakang pulak terbuka..hehehe...Baru kejap tadi masuk blog Mazidul..ada link ke blog remaja..tergamam tengok..terkedu sampai tak terkata tapi bila masuk blog Jinggo... tengok, rupanya mak-mak kepada remaja pun dua kali lima.

Pn Kartini berkata...

Salam..
ermm....tak terkomen ni haaa...
Apa2 pun segalanya dalam diri masing2..mahu jaganya atau sebaliknya..aduhaii..

HayatRaihan berkata...

pokok pangkal adalah diri sendiri..
andai diri rasa bangga dgn diri sendiri..maka sila lah tunjuk...
semoga kita semua jauh dari kejahatan.

Mak Su berkata...

Ya Allah! apa tu (?)

aiyooo

ONE ZABA berkata...

baru lepas buang angin tu kut. tu yang tergucil seluar.

fuhh, montok......

insan pendidik berkata...

gambaran tu dh biase especially ade trend pkai sluar londeh pastu ade trend lak pompuan pkai yg lelaki punye... ntah la ape nk jd

- jinggo - berkata...

kak zai
mari kita fikirkan apa niat dia bertudung dia...
rasanya langsung tak praktikal dari segi keperluan menutup aurat dalam islam kan

- jinggo - berkata...

puan tirana
kita ada anak perempuan - yg akan lalui semuanya.
semuanya pastinya dari kita kan....

- jinggo - berkata...

cgi kartini
anak 2 remaja di skeolah kita sekarang macam2 kan...
mari kita sama2 tgk !

- jinggo - berkata...

raihanah
nama dah sama dengan anak saya...
sebagai abi2 yang lain...
nama tu dah ok
biarlah akhlak sama dengan nama...

- jinggo - berkata...

mak su
cuba tgk kat belakang dia..perasan tak

atie berkata...

Salam Cikgu jinggo..

Sahabat bertanya kepada Rasullulah... bagaimanakah gambaran manusia ahli neraka... maka Rasullulah menjawa.. antaranya golongan wanita yang bepakaian tetapi terlanjang.... sahabat tidak dapat mengambarkan akan kata2 rasullulah...tetapi kini... segalanya adalah benar... kebanyakan wanita kini berpakaian tetapi terlanjang sebenarnya... jadi sama2lah kita renungkan anak2 kita berpakaian...

'ainrahimin berkata...

nauzubillah...lindungilah aku ya allah ya tuhanku...

sekarang ni, melambak2 pose mcm ni, kalau sound direct, dorg muncung2 aje...haihhh...kalau cantik takpelah jugak...nnti kita amek gmbar, pastu tunjuk kat dia time tu jugak...pe katanya? mari kita terjah...

(tak ke nnti kite dituduh sekodeng dia?...haih...)

- jinggo - berkata...

cgu one
montok...
dia tak perasan tu...he......

- jinggo - berkata...

insan IP
rasanya kalau di KL ni semakin biasa kita tgk....
tambah2 lagi area wangsa maju tu kan...mak dan anak sama aja kan......

- jinggo - berkata...

atie
diharap perkongsikan ini dibaca oleh orang yg berkenaan.....
jauh dari suku sakat kita

- jinggo - berkata...

ain..
ada tu pakai tudung
baju lengan pendek - kecik ikut saiz badan....macamana tu....

zaijb berkata...

pernah nampak macam nie... err... seksi nampak tut....


p/s- cgu jgn tgk lama2... berpinar biji mata..hehe....

Eco Kid Adventure on Facebook