Sabtu, 13 September 2008

kisah berbuka

Malam minggu.seronok bersama ' geng jalan2 UM ' berbuka puasa di rumah Puan Syam ( katanya nak ke London - tahniah )- seterusnya bising.berbuka di rumah baru.tapi semuanya berhenti semasa berita kat TV3.bagai di langgar garuda.masing2 seronok bagi komen itu dan ini.seterusnya teringat Utusan Malaysia hari ini. ( ramai kami sependapat - dah lama tak baca utusan - hari aku tergerak untuk membeli - dan pasti esok) - rasanya muka surat 2 / 3 agak lain macam untuk di tafsirkan.lain rentaknya. apa pun kita terus menharapkan kedamaian mendiami bumi Malaysia ini berterusan. berbual jauh ke macam2 cerita.dari Bukit Beruntung ( tarak untung ) hingga ke Putrajaya - cerita pasal pembanggunan.rumah tak laku.rumah retak.rumah itu dan rumah ini.jalan itu dan jalan ini.akhirnya macam2 ada...........

4 ulasan:

Tirana berkata...

Malaysia..tanahairku yang tercinta..moga-moga Allah lindungi dari segala keburukan dan bencana.

jinggo berkata...

surah Al Rum menyatakan : telah berlaku kerosakan di darat dan di laut disebabkan tangan - tangan manusia , semuga kita kembali ke jalan yang benar....HARAP APA YANG BERLAKU MENJADI IKTIBAR UNTUK SEMUA

zul rahman berkata...

Jinggo,
Selamat berbuka puasa.

I will be away for 4 days.
Ada training 'The ESQ Way 165' di IOI Resort,SEL.

Jumpa di Blog nanti selepas pulang.

:) Nice meeting you in here.

Salam perkenalan,
ZUL RAHMAN
p/s- Alamak. maaf, bahasa bercampur-campur,my Bad. tapi ayat penuh taka apa. Maaf.

jinggo berkata...

kepada zul rahman - semuga ada ruang untuk kita terus berhubung....terima kasih

Eco Kid Adventure on Facebook