Jumaat, 31 Julai 2009

kita RAYA lagi.


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Pasir dari PAS, Hamdan Abd. Rahman meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN) dekat sini subuh tadi.Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar mengesahkan yang Hamdan meninggal dunia, dipercayai kira-kira 6.10 pagi."Anak Allahyarham memberitahu yang beliau meninggal dunia di IJN subuh tadi... anaknya kata bila dia bangun dari tidur, ayahnya sudah tiada (meninggal dunia)," katanya ketika dihubungi.Hamdan dimasukkan ke IJN Isnin lalu.Permatang Pasir adalah salah satu kerusi DUN di bahagian Parlimen Permatang Pauh, Pulau Pinang.
semuga rohnya diberkati dan dipermudahkanNYa dalam segala urusan.

KITA FIKIRKAN SETERUSNYA
ceritanya hampir sama selepas ini
bermula di media
satu persatu senda gurau yang akhirnya menjadi makihamun.
dihujungnya seperti adanya
AKU MENANG KAU KALAH
AKU BAGUS KAU AMAT TIDAK BAGUS
dan seterusnya
KITA BERPESTA
aib yang Allah sudah tutup - dibuka dan dijaja.
sejauhmana betul salah - didunia bukan penghakiman terbaik.
YANG KITA MAHU FIKIRKAN
sampai bila
KITA HAIRAN
dikala kaum lagi tidak berhenti2 bercakap soal peningkatan diri
pada setiap ruang
kita semakin kuat untuk menjarakkan diri dari
ruang yang tentu kita ' punya '.

15 ulasan:

azlanlin berkata...

RAYA..ada mcm2 jenis raya. Ketika itulah akan kelihata watak2 HANTU RAYA! Heeheh.

Suka tengok!

ONE ZABA berkata...

jom kutip duit raya lagi....

blueCITY berkata...

buat kita yg masih tinggal
hidup mesti diteruskan
nak menang atau nak kalah
nak senang atau nak susah
tak boleh ke jadi win win situation?
sibuk suruh berfikir diluar kotak
dalam al quran dan hadis
memang ke dah lengkap?

=)

Marzalina berkata...

Bulan posa pun dah nak dekat ni..lepas tu raya..kat malaysia ni memang banyak perayaan pun cikgu!

masa kat BTN..saya pun ada belajar tentang win win situation..lebih baik begitu kan.

nurdaniella berkata...

salam cikgu.. innalillahi wainna ilaihi raji'un.. serahkan segala2nya pada Allah.. hanya Dia yang maha mengetahui..

maiyah berkata...

mainan minda yang memperhebatkan gangguan emosi. Pada yang terpengaruh pasti raya itu menjadi hebat, padahal mereka sebenarnya melepaskan keselesaan dan kedamaian yang sama2 boleh kecapi.

zajumie berkata...

hoho. raya eh? puasa x abis gnti lg ni. hikhik.

hurm. apa lg mainan politik lps ni ye? (",)

- jinggo - berkata...

cgu azlan
saya paling suka kueh RAYA...

- jinggo - berkata...

cgu zaba..
ada orang nak bagi...duit raya...

- jinggo - berkata...

blue..
kita berbaiksangka ajalah...
pada semua keadaan..

- jinggo - berkata...

intan

nak berada dalam keadaan win - win...
bukan mudahkan..

- jinggo - berkata...

nur...
begitulah adanya
tapi macam dicatur2...
kita bersangkabaik ajalah

- jinggo - berkata...

puan maiyah
menarik komen ni...

- jinggo - berkata...

kita tunggu lah lihat...apa permaianan seterusnya

pocong berkata...

menaikkan belon bukan bentuknye tetapi isi dalamnye.macm kite,kite nk jadi doktor bukan ikut muke handsome ke tk hansome ke, tu tk jadi masalah tetapi yang boleh jadikan kite jadi doktor adalh isi dalam

Eco Kid Adventure on Facebook