Rabu, 12 Ogos 2009

MLM - aku dan kamu

LIHAT CERITA NI DARI SUDUT JINGGO
ceritanya sama
bahasanya sama
NAK SAMA2 KAYA
PELUANG HANYA DATANG SEKALI.
cerita dan skripnya sama.
syarikat ni terbaik.punya reputasi yang menggunung.ramai dah kaya2 raya.
dan kita terus dihidangkan dengan satu persatu persembahan yang syarikat X ini lebih baik dari syarikat Y.ada yang bawa salinan cek...puluhan ribu.
DIAWAL
mudahnya nak jadi orang kaya
daftar dan cari orang
dan hasilnya akan berlibatkali ganda.
mudah.
CARI ORANG DAN KAYA.
mungkin ini sekadar pandangan dari mulut seorang rakan yang sempat saya rakam.
seorang kawan lama call seorang kawan lama.
apa yang dijawab oleh seorang kawan lama
ENGKAU BOLEH CERITAKAN APA SAHAJA KECUALI MLM
kemungkinan
kita mendapat kawan baru
kita kehilangan kawan lama.
DAN
ada yang sekadar masuk untuk menyedapkan hati kawan.lepas tu.tutup buku.full stop.
sebab dari pengalaman yg dah banyak kali menyedapkan hati kawan.
berkerjaya dan KAYA subjek YANG BERBEZA PADA KITA
kita ada cara dan penafsiran sendiri
KEPUASAN BERKERJAYA
adalah topik yang berbeza pada setiap orang
tahniah kepada komitmen rakan2 yang memang dah senang dengan MLM.
saya amat percaya kepada 2 perkara yang menjadikan rakan2 berjaya
komunikasi yang amat sedap didengar
komitmen yang tidak pernah surut
ASASNYA
kalau tak bersedia dengan asas tersebut jangan bercita2 nak join MLM.sebab risiko
mendapat kawan baru
kehilangan kawan lama.

14 ulasan:

Kunang-Kunang berkata...

"ASASNYA
kalau tak bersedia dengan asas tersebut jangan bercita2 nak join MLM.sebab risiko
mendapat kawan baru
kehilangan kawan lama."

Sebenarnya sejauh mana orang yang join MLM yang kaya pada hakikatnya. Kebanyakannya yang tersurat tidak sama dengan yang tersirat.

Setuju sangat dengan bait2 di atas. Instead of kita dapat kawan baru, kehilangan kawan lama amat besar. Mana tidaknya, bertemu kita tak pernah bertanya khabar, terus "aku ni nak ajak kau sama-sama senang.......". Lama-lama kita boring. Dah banyak kali kena, waima adik beradik sendiri yang dah berbulan tak jumpa, duduk beratus balik jauhnya, bila jumpa katalog dulu yang dia buka. Bukan bertanya khabar kita.

Kaya?, tersirat sahaja dan mungkin untuk seketika.......

k hanim

- jinggo - berkata...

Mana tidaknya, bertemu kita tak pernah bertanya khabar, terus "aku ni nak ajak kau sama-sama senang.......". Lama-lama kita boring...

kak hanim

saya suka ayat ni.
amat suka.semua yang kak hanim komen tu tepat kesasaran.

KAMALIA berkata...

Pengalaman mengajar kita. Sebab tu, research dulu dan tepuk dada, mampu ke tidak. Jangan masuk sebab terpaksa.... masuklah MLM kerana kesedaran... . mana best kalau kena paksa...macam kawin jugak. he he he

- jinggo - berkata...

cgu kamalia.

hebat dan menarik - mesti dah ramai yg masuk sebab ' terpikat ' dengan gaya komunikasi cgu...

itu skill.
sebab dalam bisnes kita kena tgk faktor pertama adalah nak suruh orang duduk dan masuk ' kedai ' kita...

selepas itu yg berbezakan..

cgu ada pakej tu : kalau tak disebabkan saya sibuk ( manjang ) nak juga ikut.......

ONE ZABA berkata...

MLM..ingatkan "malam" tadi

- jinggo - berkata...

he..
cgu one
MLM - malam.

catz_mafia berkata...

Cikgu Jinggo,
Pasal MLM ni- susah nak kata.. untung sabutla..

Ada menjadi, ada x..

Pasal persahabatan tu - pada Ana memang terjejas sangat. Contohnya ada depan mata. Sebelum join, tak menang tangan nak angkat phone. Kalau boleh 24 jam call suh join. Janji nak tolong sikit. Tapi bila join, hilang entah kemana. Nak call memanjang bz. Menteri pun tak susah nak call cam dia..

Jumpa orang tu siaplah dia.. mau kerat 18 rasanya.. err geram..

Mangsa? Huby den la.. sapo laie..

- jinggo - berkata...

cgu zana

lepas geram nampak
apa MLM yg saya tak masuk..semua nak tutup mulut kawan.
saya percaya kepada pengalaman cgu tu betul..

mula2 bukan main
dah dapat downline.....

maiyah berkata...

salam.. sy pun ingat mlm tu malam hee, kekadang nak bik hati kawan dan kemudian kita mudah terpengaruh dgn ajakan yg kita rasa menguntungkan sehinggakan tinggal jauh kawan lama yang sebenarnya jauh lebih untung dalam erti persahabatn.. betul ker jinggo apa yg saya cakap nih.. sori tak pandai sangat

- jinggo - berkata...

puan maiyah
pandangn yg amat2 betul.
dalam bahasa ' kasar ' nya.
nak mengayakan UPLINE aja...

betul ke.

pB berkata...

salam ...


betul gak kata jinggo


dpt kawan baru
hilang kawan lama


tapi


ada yang berjaya.
itu reseki mereka

- jinggo - berkata...

pB

yang berjaya tu
skill amat2 tinggi
skill paling penting
tak malu...........
betul tak.

yang lain2..
bukan semua.

KAMALIA berkata...

oooh, jinggo!jingoooooooooo.

- jinggo - berkata...

cgu kamlia

marah saya......
jangan marah : nanti kena jual....ha...ha.,...

Eco Kid Adventure on Facebook